Op woensdag 4 november om 13u30 ontvangt CERES literair vertaalster Michele Hutchison. Eerder dit jaar won ze de prestigieuze International Booker Prize voor haar vertaling van Marieke Lucas Rijnevelds De avond is ongemak (The Discomfort of Evening). Ze vertaalde eerder ook al Ilja Leonard Pfeijffers La Superba, Tom Lanoyes Gelukkige Slaven en tal van andere romans. Hutchison zal ons tijdens het seminarie een inkijk bieden in haar werkkamer: hoe pakt zij concrete vertaalproblemen aan? Hoe is zij literair vertaalster geworden en hoe ziet de markt voor literair vertalen eruit? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens haar lezing, waarna uitgebreid tijd wordt voorzien voor vragen vanuit het publiek.  

Studenten zijn zeer welkom.

Deelname is gratis, maar wel graag registreren via e-mail naar steven.dewallens@kuleuven.be. U ontvangt dan te gepasten tijde de link naar de Zoom-vergadering.

Dit seminarie gaat door in het Nederlands.

Een kijkje in de werkkamer van vertaler Michele Hutchison

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s